Autor: 021.rs

Novi Sad
10.08.2020.
14:37 > 07:29
Novopostavlјeni semafor na raskrsnici Futoške i Ulice Nikole Tesle, kod Jodne banje, počeće sa redovnim radom danas, 10. avgusta, u 10 časova.
  • Dragana

    11.08.2020 11:51
    Lepo...samo je malo čudno što se semafor za pešake u ulici Nikole Tesle ne vidi od granja, a signalizacija tek što je postavljena. Treba poseći grane razraslog drveta, kako bi semafor zaista imao funkciju.
  • Milojko

    11.08.2020 05:12
    Semafor kod Tirkiza
    Sa tim semaforom ce se koncentracija saobraćaja samo usporiti ,odnosno vozila od Higijenskog pa do Futoske pijace će konstantno biti u koloni.
    Koji je broj vozila koji se uključuju iz Nikole Tesle u Futosku u smer prema centru???

    Pesaci i biciklisti bi mogli da budu malo obazriviji,jer su i oni ucesnici u saobracaju.
    A ne da to bude : hipnotisano gledanje u semafor i naglo stupanje na kolovoz cim se pojavi zeleni cikica,bez slusalica,bez gledanja u telefon tokom prelazenja,bez stava ja sam na zebri i on mora da stane (a ima puno ludaka vozača i pesaka), bez biciklista koji sumanuto voze cak i tamo gde pesaci i biciklisti dele trotoar....
    O korisnicima elektricnih trotineta ne treba trositi reči.
  • Toni

    10.08.2020 10:00
    Svasta
    Zivim u tom kvartu kod Vasine, ovo je jedan od retkih semafora gde su mi vozaci uvek stali i propustili me, posto leti ili vozim bajs ili sam pesice. Ali kao vozac ne mogu da ne primetim da ce nastati guzva. I da ce npr. biti nemoguce iz Knicaninove prestrojiti se za ulicu Nikole Tesle. Da ce zbog semafora kod Kasarne vozaci ostajati u raskrsnici. Licno mislim da je taj semafor bio neophodniji kod elektrotehnicke skole jer jw tu uzasna guzva, a puno djaka prelazi.
  • Pavle

    10.08.2020 09:07
    Nepristrasni pogled
    Jasno je da užurbanim vozačima svaki semafor i pešaci smetaju. Pešaci se sigurno neće buniti. Futoška ulica/put/bulevar je transverzala na kojoj se četvorotočkaši poprilično zalete, pa im je promena ritma kod Jodne banje opravdano izgledala nagla. Realno, suština je prosta: zbog ozbiljnijeg praćenja i kažnjavanja, semafor se poštuje a pešački prelaz ne.
  • 100% Таксиста

    10.08.2020 07:53
    Жал
    Од Футошке пијаце до ГРАСА 20 мин аутом.
  • G pen

    09.08.2020 19:20
    Sada bez sale. Bas na tom mestu sam stao zenici sa kolicima za dete. Debil u necemu crnom je projurio pored mene da je meni i toj zeni trebao momenat da dodjemo sebi od onoga sta je moglo da se desi.
  • Zivkovic

    09.08.2020 16:00
    Taj semafor je apsolutno neophodan. Jedino sto čisto sumnjam da će pešaci pritiskati dugme da pređu onu manju bočnu ulicu al ajde. Tu je još ostao problem sa biciklistickom stazom ispred idea prodavnice jer nema mesta zbog trafika da pešaci prođu pa se sudaraju stalno sa biciklistima koji smatraju a i imaju apsolutnu prednost. Prilično neuređeno i opasno.
  • Del Boy

    09.08.2020 14:59
    Živim u tom kraju više decenija,I veoma se radujem semaforima,a imam I lične razloge zbog toga. Veoma često prelazim na tom pešačkom prelazu I mogu reći da sam nebrojeno mnogo puta mogao nastradati I to sve zbog veoma agresivne vožnje vozača koji ne da neće da stanu I propuste pešaka,nego još I dodaju gas namerno kad vide da sam vec zakoracio na zebru I dosao skoro do pola I bukvalno moram da pobegnem da me ne bi pokupio I oduvao u večna lovišta. A druga situacija je kad se neko od dobrih vozača Iz prve trake zaustavi da me propusti ,ovaj pajser iz druge I trece trake iako vidi da se vozač u prvoj traci zaustavio I u obavezi je da stane po zakonu o saobracaju,on doda gaščinu I kao da hoće nanerno da me raspali I oduva. Nekad kad mi stane ja mu pokazem rukom da prodje jer vidim da ovaj u drugoj traci toliko juri da nema sanse da se zaistavi a da me ne odvali. Osim toga tu ima jako puno dece koji idu u futoski park I iz njega a I u obdaniste Panda u ulici Nikole Tesle a tu su I pacijenti iz jodne banje. Ovaj semafor je neophodan na ovoj lokaciji posle toliko godina I toliko incidenata u kojima su pešaci bili veoma teško povredjeni pa čak I sa fatalnim ishodima. Licno sam video desetak incidenata na tom prelazu.
  • Pešak

    09.08.2020 13:08
    Treba većina vozača da se navikne na semafor jer su retki koji ma svaka čast stajali pešacima na pešačkom prelazu.
  • stevica

    09.08.2020 10:44
    .
    Ovde ve dugo treba semafor ili bar visoki lezeci policajci jer svi zure i jure i mnogi nece da stanu kako bi pesaci presli. Tu je autobuska stanica, tu je groblje, park i banja gde prelazi velik broj starih ljudi koji su cesto u problemu da predju ulicu.
    Saobracaj nece biti (znatno) usporen jer bi sva ta vozila svakako trebala stati da pesaci predju,,
  • @Djordje

    09.08.2020 09:34
    e vidis meni je bas trebao.
    svaki dan tu prelazim i nekad stanu i mogu da stojim tu pola sata dok ne zakoracim nece ni stati
  • Avram

    08.08.2020 19:18
    Svasta
    Bolje da se vise paznje posveti cinjenici da se i vozaci i biciklist a i pesaci vec jednom nauce da su svi ucesnici u saobracaju i da svi, SVI moraju da postuju pravila. Vozim leti bajs po gradu i iskreno bih gomilu biciklista prvi kaznio kako se ponasaju i koliko ne postuju pravila saobracaja. A isto vazi i za pesake. O vozacima necu da komentarisem posto je to stvarno vec suvisno.
  • Djordje

    08.08.2020 19:15
    Gluposti
    To kedan od retkih prelaza gde semafor nije bio potreban, to kazem kao pesak, jer su vozaci uvek stajali pesacim. Znaci neki budzovan se doselio u kvart, pa mu dete ide tu u skolu. Sad ce tu biti saobracajni cep, kad pocnu da se guzvaju ovi sto se prikljucuju iz sporednih ulica.
  • realan

    08.08.2020 08:11
    Oni kojima se čini da "semafor usporava saobraćaj" nisu ni stajali pešacima na pešačkom. Onome ko poštuje pravila, semafor odgovara i kad je pešak, i kad je za volanom.
  • Milica

    08.08.2020 03:23
    I stize kolaps!
    Znaci sada ce i tu da se napravi cep i saobracajni kolaps, kao onaj semafor u Cara Lazara kod Kola srpskih sestara. Strasno. Umesto da je na dugme da se upali kad pesak zatrazi i da ide saobracaj, opet ce napraviti haos.
  • G pen

    07.08.2020 19:40
    Izbori u najavi ili kasnjenje na one od onomad? A svecano otvaranje? Mislim, to je nivo patriJotske vlasti.
  • Zeka

    07.08.2020 18:55
    Semafor
    Sjajno! Divna vest koja me posebno raduje. Ma turite semafore po celoj Futoskoj i Futoskom putu, na svakih 50m po jedan ako moze pa neka prelaze pesaci kud im volja. I na Bulevaru isto tako, ako moze jos negde neki da se ugura to bi bilo sjajno. Jer KOLOvoz tome i sluzi zar ne? Da moze narod da seta gde mu volja. A ne, pardon, to je setaliste/kej/korzo...
  • Grbavica

    07.08.2020 15:22
    Veoma se radujem semaforu. Posebno što je taj prelaz bio vrlo nezgodan za pešake i bicikliste. Sa druge strane doći će do zastoja u saobraćaju jer u blizini postoje raskrsnice sa obe strane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna